Анализе

Бисери монтенегринских „језикословаца“: Након „поћернице“ и „свеукупа“, добисмо и „шједочанство“

  • На таласу „ослобођења“ које запљусну обале неовисног монтенегра, одлучише да се мало „позабаве“ питањем језика. И направише свој, „слободнији“

Колико год да су наши грађани склони ниподаштавању доприноса Мила Ђукановића и ДПС-а укупном развоју Црне Горе као слободног друштва – утисак је да су у криву. Бар на неки начин.

У одбрану Господара и режима од оваквих „злонамјерних“ насртаја треба нагласити да су управо они ударили темеље бројним „слободама“, којих сасвим сигурно нема нигдје друго на кугли земаљској. Истина, у тим слободама могу да уживају само њихови послушници али они су, бар ако је вјеровати гласачким листићима, већина!

Тако су присталице ДПС-а добиле слободу да пишу нову историју, фашисте прогласе за националне хероје, конвертите у патриоте, а сваки пад – за истински подвиг. Добише слободу да, неометани, нападају СПЦ те да се, након приступања НВО цпц, заједно са врховним жрецом омрсе у сред божићног поста (што су забиљежиле и камере), а то је, признаћете, ријетка „слобода“ у православном свијету.

На таласу „ослобођења“ које запљусну обале неовисног монтенегра, одлучише да се мало „позабаве“ питањем језика. И направише свој, „слободнији“.

Тако су и недавну прославу 13-тогодишњице стварања приватне државе искористили да, поред вишечасовног упознавања са умјетничким опусом Аца Пејовића, мало обнове и монтенегринско, „чиргилично писмо“.

Заједно са чиргилицом, дојахаше „поћерница“, „свеукуп“, а данас се на ову ниску бисера монтенегринске језикословне праксе стидљиво „натаче“ и – шједочанство. 

У свом препознатљивом стилу, и Стари либерал се осврнуо на актуелне напоре монтенегринских „интелектуалаца“ и медија да у историјском и језичком смислу „едукују“ наш народ.

„Оно кад велиш за Вука Караџића да лаже све ово што вели дасмо србљи и да зборимо србски арли та једна ствар најневјероватнија штое река дасе у Црну Гору (штое у то вријеме било само Цетиње иначе а не ових осталих 90% државе) не псује Е ТУЕ РЕКА ИСТИНУ! # ВукШродингераКараџић“, истакао је Стари.

ИЗВОР: https://www.in4s.net/biser-moontenegrinskih-jezikoslovaca-nakon-pocernice-i-sveukupa-dobismo-i-sjedocanstvo/

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.