Анализе

Немачки и израелски војници у Баварској заједно увежбавали „заузимање насеља у Русији“

„РУСЕ ИЗ НАСЕЉА“ ИГРАЛИ НЕМЦИ БЕЗ ПОСЛА, А „РУСКУ АРМИЈУ“ – ЈЕДИНИЦА ИЗ ЛЕТОНИЈЕ

  • У Израелу превиђају само `ситницу`: да су Руси у Другом светском рату војевали и за спасавање Јевреја, а да су Јевреји у Баварској – тренирали за ратовање против Руса

ПИШЕ: Исраел ШАМИР

ИЗРАЕЛСКИ војници дејствују раме уз раме са немачким војницима и заједно заузимају једно руско насеље.

То је сценарио који је током минуле недеље увежбаван у шумама Баварске.

Били су то маневри НАТО у којима су учествовале хиљаде војника из свих земаља северноатлантског блока, али су се посебно истицали израелски падобранци.

О тим маневрима се није нешто нарочито писало. Тобоже: маневри к`о маневри.

Изузетак су Израелци који су о учешћу својих направили и видео-клип у којем се све открива:  и да су `непријатељи` били Руси и да им је задатак био – заузимање једног руског насеља.

И да су им „борбени другови“  – војници Бундесвера.

Улогу „Руса“ (житеља нападаног насеља) су на маневрима играли Немци који немају запослење. Они су на томе зарађивали по сто евра на дан.

Улогу „руске армије“ играла је једна јединица летонске армије.

У самом видео-клипу и тексту израелског извештача са маневара у Баварској наводи се са поносом да су изралески војници били најбоље опремљени. Посебно се указује – и у клипу и у тексту – на пријатељство са немачким војницима.

Једина разлика је у томе што се у клипу говори о циљевима и непријатељу, а у тексту се (Руси као непријатељи) не помињу изричито.

Израелски војници се нису либили ни да говоре о Другом светском рату. У стилу: ми смо тада били слаби, а сада смо моћни.

Превиђају само `ситницу`: да су Руси у Другом светском рату војевали и за спасавање Јевреја, а да су Јевреји у Баварској – тренирали за ратовање против Руса.

ИЗВОР: http://fakti.org/oruzje/nemacki-i-izraelski-vojnici-u-bavarskoj-zajedno-uvezbavali-zauzimawenaselja-u-rusiji

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.