Анализе

Ко то нама маше „Великом Албанијом”?

  • Знате ли да је Србљановићка писала својевремено за „прочетнички лист“ и са усхићењем о онима које сада „пљује“? Када је била искрена? Тада или сада?

ПИШЕ: Зоран Јовановић

Удружење грађана „Ко нам трује децу”

Рекао бих и тада, и сада, јер она је увек на страни која јој може обезбедити довољно новца за набавку кокаина, или је пак рехабилитовати пред очима јавности за „наркоманске“ грехе. Наравно да може са собом радити шта год хоће, али упорно пред медијима њено рекламирање и експонирање нашој деци може послужити као узор а она то свакако не сме бити.

О Вери Ранковић не знам готово ништа али пошто сам се „упознао“ са њених неколико јавних постова у којима увек окривљује сопствени народ за све и свашта, сазнах јој „било“. Као да сам читао речи Наташе Кандић, па ми је и то мало упознавање њених „дела“ било довољно за цео живот.

Оне овим симболима не штите пекара из Борче (нити га ми нападамо – јавност и време ће дати свој суд), већ по нарученом задатку провоцирају јавност и отворено „пљују“ по хумкама оних који су се борили и боре против стварања ове наказне, мафијашке творевине.

Да. Ово НИЈЕ симбол државе Албаније (коју узгред речено не створише Албанци, већ велике светске силе својим декретима) већ симбол који Албанци користе као синоним за стварање „Велике Албаније“!

То што раде је пука и болесна жеља егоцентрика да на себе увек и стално скреће пажњу широког аудиторијума, представљајући се „високим интелектуалцем“ а заправо несвесно постаје МОРАЛНИ ПАТУЉАК (мада би и ту улогу радо прихватиле, ако је цена популарност).

На нама је да више не ћутимо. Па ето и нећемо. Не дајте на себе, али не дајте ни на хиљаде хумки јунака и невиних жртава злочиначких дела фашистичких балиста.  О њиховим злочинима сведоче још живи и преживели житељи црногорске велике метохијске котлине али и списи згрожених чак и окупаторских јединица тог времена, ако нам жртве из „жутих кућа“ нису довољне…

_______________

П.С.

Да ли знате да Срби у Албанији никада у матичним књигама нису смели да упишу своје српско име и презиме? Да добро сте прочитали!

Да ли сте чули да им је ових дана дозвољено да уписују презиме (или само име, никако обоје) својих предака и да то задовољство плате са 1.000€?
И то сте добро прочитали!

Сложићете се, ово је ипак много већи злочин од буке створене око борчанске пекаре… Али изгледа да ово стратиште дотичне не дотиче, али ни државу која о томе деценијама ћути .

ИЗВОР: https://facebookreporter.org/2019/05/05/ko-to-mase-velikom-albanijom/

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.