Анализе

ПРОВОКАЦИЈА ИЛИ….: У Музеју савремене уметности Војводине на Велику Среду отворена сатанистичка изложба Merry go round

Фото: Музеј савремене уметности Војводине

 • Изложба се реализује у оквиру међународног пројекта Risc Change (Ризикуј промене), подржаног од стране програма Европске Уније “Креативна Европа”

– Музеј савремене уметности Војводине има велику част да у оквиру свог излагачког програма представи самосталну изложбу Олега Кулика, једног од кључних уметника савремене уметничке сцене Русије, али и шире. Први пут у Србији уметнички опус овог аутора приказује се у виду самосталне, ретроспективне изложбе, док је 2017. године у оквиру међународне изложбе “МИГ21” у МСУВ извео премијерно перформанс „Фонтана“, стоји у најави изложбе на порталу Мој Нови Сад.

Отварање: среда | 24. април, 2019. | 20х; Ауторско вођење кроз изложбу у 19х; Галерија Н; Трајање: 24. април – 20. мај, 2019; Кустоскиња: др Сања Којић Младенов

“Када сам дошао у Москву, направио сам стаклене скулптуре − прозирне фигуративне ствари − и никоме се нису свиђале… Затим сам постао извођач/перформер, направио огроман скандал са човеком који улази у улогу пса, добио прилику у Deitch пројекту, а после тога осетио сам слободу да наставим као уметник.” (Олег Кулик)

“Ово је ретроспективна изложба мојих перформанса, али са становишта мог новог периода – периода вајара (у ствари, ово је повратак на моје порекло, пошто сам почео као вајар почетком 1980-их). Зато посматрам своје перформансе као вајар и могу да видим нове аспекте тела. Ово је тело као скулптура које ме сада интересује. Раније ми је било занимљиво тело у ситуацијама.” (Олег Кулик).

Изложба се реализује у оквиру међународног пројекта Risc Change (Ризикуј промене), подржаног од стране програма Европске Уније “Креативна Европа”.

Више о изложби можете прочитати на Фејсбуку.

Питамо се ли је ова изложба случајно отворена баш у току Страсне седмице, на дан Јудиног издајства Христа и да ли је она у било које дане потребна Новом Саду и Србији?

ИЗВОР: http://hronograf.net/2019/04/26/u-muzeju-savremene-umetnosti-vojvodine-na-veliku-sredu-otvorena-satanisticka-izlozba-merry-go-round/

Подели:

2 Comments on “ПРОВОКАЦИЈА ИЛИ….: У Музеју савремене уметности Војводине на Велику Среду отворена сатанистичка изложба Merry go round

 1. Чак и сами евреји признају да је њихов Б-г Лусифер, негде назван Бафомет, негде Сатан, те да су они „деца Ђавола“ како им се обратио Исус. Те да је он послан да у ред доведе заблуделе овце (евреје). Но, убили су га. Занимљиво је да су јудини потомци нееврејском народу утрпали празник 1 април, а то је дан рођења Јуде Искариота, те празник 1 мај, а то је празник Сатане (Валпургиева ноћ).
  Дехристизација друштва је такође пројект евреја, чиме они разбијају сваку идеју или традицију која обједињује или уједињује неевреје. При томе сами следбеници јудаизма и секти јудаизма појачавају свој религиозни пир.

  1. Сама реч „мери“ јесте из хебрејског.
   מֶרִי ז’
   мери м.р.
   бунт, неповиновение

Поставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *