Анализе

ЦРНА ГОРА: Скандал у ОШ „Октоих“ – Славе турски празник уз трбушни плес!

Трбушни плес дјеце у „Октоиху“, преузето са „Фос медиа“

  • Рекло би се да Црногорци већих савезника нијесу имали од Турака и да су се вјековима заједно борили против мрских православних окупатора!

У шта се претварају подгоричке школе којима управља Дамир Шеховић, министар просвјете, прије два дана могли смо се да увјеримо  у ОШ „Октоих“ у Подгорици. Управа школе на челу са Мирјаном Радуловић, директором, приредила је поводом 23. априла, Дана турског националног суверинитета и Дана дјетета, школску приредбу, гдје су дјеца чак изводила трбушни плес!

Представници турске амбасаде објаснили су окупљеним ђацима шта за Турску значи тај дан, одржали час из њихове национале историје и подијелили поклоне. Наставници и управа школе, уз подршку Министарства просвјете, подијелили су дјеци заставице Турске и балоне са њиховим националним бојама, па се у „Октоиху“ прије два дана све црвенило од турских боја и исламског полумјесеца.

Пусто турско

Директор школе на крилима ДПС-овског дукљанског заноса, након чега у Црној Гори више није ништа исто, па су вјековни завојевачи постали ослободиоци, а доказани ослободиоци завојевачи, надахнуто је говорила о пријатељству Црне Горе и Турске. Рекло би се да Црногорци већих савезника нијесу имали од Турака и да су се вјековима заједно борили против мрских православних окупатора! Наше школе, формиране прије више од вијека и по, дочекале су да широких руку дочекују представнике Турске, док се у исто вријеме из програма избацују српски пјесници, а и Његош се цитира у, за Монтенегрине, подношљивим дозама.

Надамо се да ће се неко у овој Црној Гори запитати гдје све ово води и да ли је природно да дјеца прије него црногорско оро савладају вјештине трбушног плеса? Уколико је и од Шеховића и његових наредбоваца из врха ДПС-а много је. Можемо само замислити шта би се десило да се у некој од школа организује прослава уједињења Црне Горе и Србије 1918. године. Истина, не би се окупили Турци, али не сумњамо да би се у клупе сјатили САЈ-овци и бројни други полицајци да бране Црну Гору од великосрпске најезде. И то под пуном борбеном опремом!

ИЗВОР: https://www.in4s.net/skandal-u-os-oktoih-slave-turski-praznik-uz-trbusni-ples/

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.