Анализе

ДОДИК: У Сарајеву формиран центар за спречавање руског утицаја, води га Британац

  • Додик је изјавио да има информације да је у Сарајеву, под руководством једног Британца, чије име му је познато, формиран центар за спречавање такозваног руског малигног утицаја, за шта је шест милиона фунти дала британска влада

Једно одељење је у Тирани, једно у Подгорици. Они евидентирају људе из владиних и невладиних организација, људе у институцијама, и, колико знам, више од 300 људи има на том списку који шире руски утицај. Ја се налазим вероватно на том списку“, рекао је Додик за телевизију „Хепи“.

Према његовим речима, Русија у Републици Српској има позитивну политику, а он није против америчке реалне политике, већ је против њиховог наметања и мешања у унутрашње ствари.

„Није нетачно да хрватска обавештајна заједница делује у БиХ, као што делују и немачка, британска, америчка“, рекао је Додик, преноси РТРС.

Како је рекао, на различите начине манифестује се жеља да се смањи снага српског народа у БиХ.

„Свих ових година у тешким условима оспоравања, уз ослабљену Србију која је имала озбиљне унутрашње проблеме, успели смо да очувамо оно што је суштина, обележје за сваку државу – територија, народ који то хоће и функционалну власт коју народ хоће“, рекао је Додик.

Говорећи о формирању Савета министара БиХ, он је казао да је по Уставу Савет помоћно тело Председништва, али да „они“ покушавају да од тога направе владу.

„Раније је Савет министара биран као Председнишво. Е сада није тако, сада иде на Парламент где је потребна већина. Сада Бошњаци покушавају да са једне стране одрже те министре што дуже. Понашају се као да није било избора. Али, Босна је сада у застоју“, рекао је Додик.

ИЗВОР: http://www.novosti.rs

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.