Анализе

НОВИ НОЖ У ЛЕЂА СРБИЈИ: Црна Гора и Косово* потписали план војне сарадње

  • Црна Гора и лажна држава Косово потписали су План билатералне сарадње у области одбране, што представља нови нож у леђа Србије од стране званичне Подгорице

Како је саопштено из ресора на чијем је челу Предраг Бошковић, документ је испред Црне Горе потписао генерални директор Директората за политику и планирање одбране Министарства одбране Ивица Ивановић.

Директор Ивановић потписао је План билатералне сарадње у домену одбране између Црне Горе и Косова за 2019. годину, саопштено је из Министарства одбране Црне Горе.

Документ је потписан у Тирани, гдје је одржан састанак земаља чланица и посматрача  Америчко-јадранске повеље (А-5).

Како је саопштено, на састанку су разматрани актуелни безбједносни и политички изазови у региону, са посебним фокусом на НАТО политику отворених врата, будуће пројекте у оквиру Повеље, те заједничко учешће у мировним мисијама и операцијама.

Ивановић је, како се наводи, потврдио посвећеност Црне Горе промоцији евроатлантских вриједности кроз механизме А-5 и спремност да пружи политичку и експертску подршку свим земљама аспирантима за чланство у НАТО.

Он је, такође, нагласио значајну и конструктивну улогу Сједињених Америчких Држава, НАТО и ЕУ у успјешном спровођењу реформских процеса у региону Западног Балкана.

ИЗВОР:https://www.in4s.net/novi-noz-u-ledja-srbiji-crna-gora-i-kosovo-potpisali-plan-vojne-saradnje/

Подели:

Поставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *