Анализе

ОКУПИРАНЕ СРПСКЕ ТЕРИРОТРИЈЕ: Покушај отмице три српске средњошколке на КиМ, опет прећутан у медијима

Лапље Село / Фото: КМ новине, архива

  • Три српске средњошколке стопирале су у Грачаници на путу до своје школе у Лапљем Селу, удаљеном око пет километара. Њих је превезао Шиптар, који потом није хтео да заустави аутомобил

Девојчице су молиле возача да заустави возило, али је он одбијао. Тек после паничних захтева и плакања коначно је стао.

Овај случај је за про-сепаратистички РТВ КИМ потврдио и Братислав Трајковић, командир станице такозване „косовске полиције“ у Грачаници. Он није желео да изнесе више детаља о овом случају, нагласивши да је истрага у току.

„Случај је пријављен, у току је преглед камера, за сада толико можемо рећи, видећемо шта даље“, објаснио је он.

У медијима на српском језику овај покушај киднаповања није окарактерисан не само као отмица већ чак ни као напад или насиље и поред тога што се чак и повишен тон сматра агресијом у све чешћим извештајима о породичном насиљу. Чак шта више, насиље над српским девојчицама на Косову и Метохији окарактерисано је као „инцидент“ па тако „оправдaно“ није завредило већу пажњу.

Једнима је то тек прање руку од ћутања, док други много више простора дају изјавама Срба у сепаратистичким институцијама такозване „републике Косово“ чија сервилност у огромној мери храбри шиптарске нападаче.

Речи готово да није било ни у оним медијима који сваку кишицу и поветарац прогласе за „терор“ и „ужас“. Насиље над српским девојчицама, по њима, није ништа од тога, већ само инцидент. Можда би и ово био терор, само када би на неки начин могли да зараде који политички поен својим менторима, овако… нема много приче око „неисплативих“ тема.

Нажалост, о оваквим догађајима се активно, координисано и систематски ћути или се они релативизују и представљају у српским медијима као банални инциденти. Овакав приступ насиљу над Србима нарочито је присутан од парафирања Бриселског споразума 2013. године. Тако се оправдано може рећи да то представља маскирање издаје Косова и Метохије од стране Владе Србије у сврху чијег институционализованог скривања о српским жртвама се не сме говорити.

Извор: http://www.kmnovine.com/2019/04/rab.html

Подели: