Анализе

ТЕРОР НАД ХРИШЋАНИМА: Британска глумица избачена из позоришта зато што је цитирала Свето писмо

КЋЕРКА ПАСТОРА – ЦРНКИЊА ОЛУВАСРЕЈА ОМООБА – НАПИСАЛА ДА ХОМОСЕКСУАЛЦИ НЕЋЕ У ЦАРСТВО БОЖИЈЕ  

  • Омооба је цитирала Прву посланицу Коринћанима, а цитату је још додала: „Не верујем да се неко рађа као геј и не верујем да је хомосексуализам нешто исправно, мада је легалан по законима наше земље. Верујем да сви такви греше и падају у искушење, али да сви могу себе победити молитвом и покајање“. Тада је имала само 20 година
  • На удару се нашао и њен отац Адегбојега Омооба који никада није крио да је противник „истополне љубави“. Није га заштитило ни то што је добио Орден британске империје. ЛГБТ-активисти траже да он буде лишен и те и свих других награда и признања

_________________________________________________________________________

ГЛУМИЦА из британског позоришта Curve у граду Лестеру – Олувасреја Омооба која је пореклом из Нигерије – постала је жртва несвакидашњег скандала, али скандала који постаје све типичнији за либерални Запад.

Када је сазнала да је добила главну улогу у мјузиклу „Пољски љубичасти цветови“, написала је на свом Твитер-налогу: „Не могу да поверујем да ми се то догодило. Радујем се, то је част за мене. Увидите шта је Бог учинио“.

Адегбојега Омооба

Међутим, њена радост није дуго трајала. Кроз седам дана била је лишена улоге, чак јој је без објаве фактички забрањено да се бави глумачким послом.

Њен `профил` је са сајта позоришта муњевито нестао, а њено `шутирање` по социјалним мрежама све више се захуктава.

Омооба се нашла под баражном ватром због кратког текста на Фејсбуку написаног о хомосексуализму пре пет година. Тај њен `текстић` пустио је оптицај  ЛГБТ-активиста Аарон Ли Ламберт који је такође позоришни глумац.

Омооба није само хришћанка већ и кћерка пастора, а у ономе што је написала позвала се на Свето писмо.

Сав њен грех је што је пре пола деценије написала:

„Неки хришћани су у великој заблуди поводом хомосексуалности и почињу да изврћу речи Божије. У Првој посланици Коринћанима се о томе јасно говори: „Зар не знате да неправедни неће наследити Царство Божије? Не заваравајте се: ни блудници, ни идолопоклоници, ни прељубници, ни мушкарци који се упуштају у неприродне односе, ни мушкарци који лежу с мушкарцима, ни лопови, ни похлепни, ни пијанице, ни они који погрдно говоре о другима, ни изнуђивачи неће наследити Царство Божје. Такви су били и неки од вас, али сте се опрали и осветили у имену нашег Господа Исуса Христа и духом нашег Бога.“

У своје име је тада дописала: „ Не верујем да се неко рађа као геј и не верујем да је хомосексуализам нешто исправно, мада је легалан по законима наше земље. Верујем да сви такви греше и падају у искушење, али да сви могу себе победити молитвом и покајањем. Да милошћу Божијом можемо себе надвладати и живети онако како нам је Господ указао“.

Када је ово писала имала је само 20 година. независно од тога, шта је увредљиво и страшно написала?

Почело је `бомбардовање` оваквим порукама: „Твоји погледи су архаични и неправилни, а не моја сексуалност“; „како смеш радити у позоришту са таквим хомофобним погледима“; „добила си шта си заслужила“…

На удару се нашао и њен отац Адегбојега Омооба који никада није крио да је противник „истополне љубави“. Није га заштитило ни то што је добио Орден британске империје.

ЛГБТ-активисти траже да он буде лишен и те и свих других награда и признања.

ИЗВОР: http://fakti.org/quo-vadis-orbi/britanska-glumica-izbacena-iz-pozorista-zato-sto-je-citirala-sveto-pismo

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.